Iphone magic

Magic iphone . Astept pareri . Primele aplicatii sunt banale dar ultimele 2 sunt curios ce aveti de comentat.

Iphone fun commercial

Astazi am vazut acest video pe youtube si mi sa parut foare funny. Pentru cei ce aveti iphone... in ce mod il folositi?:))

Firmware 3.1.2 pentru iPhone 3G/3GS cu pastrarea jailbreak si unlock

Posesorii de sisteme Mac au parte de cea mai facila modalitate de trecere la firmware-ul 3.1.2, pastrand atat jailbreak-ul cat si posibilitatea de unlock intacte. Modalitatea se cheama PwnageTool 3.1.4, iar detalii despre procesul de update gasiti aici. Vestea proasta este ca PwnageTool functioneaza doar pe Mac-uri. Vestea buna este ca se poate folosi firmware-ul modificat de PwnageTool de pe orice PC, pentru a face upgrade la firmware-ul 3.1.2 pastrand jailbreak-ul intact, ca si posibilitatea de unlock. Practic, diferenta notabila dintre firmware-ul modificat si cel original de la Apple este ca in cel modificat nu se modifica baseband-ul. Acest “mic” detaliu permite de altfel unlock-ul ulterior. Dar sa o luam cu inceputul.
  • Aveti nevoie de iTunes si de un backup facut pentru iPhone. Nu uitati sa va salvati si aplicatiile instalate din Cydia, daca aveati deja jailbreak, folosind APTBackup!
  • Apoi, aveti nevoie de un firmware modificat. Atentie: daca folositi firmware-ul original de la Apple, veti pierde posibilitatea de unlock. Pentru firmware-ul modificat este de ajuns sa cautati pe Google (DOAR in cazul in care aveti nevoie de unlock): iPhone1,2_3.1.2_7D11_Custom_Restore.ipsw pentru iPhone 3G, respectiv iPhone2,1_3.1.2_7D11_Custom_Restore.ipsw pentru iPhone 3GS. Aceste firmware-uri nu au nevoie de activare, dar nici nu vor functiona pe orice altceva in afara de reteaua AT&T fara unlock prealabil. Daca nu aveti nevoie de unlock (de exemplu pentru telefoanele luate de la Orange si folosite doar in reteaua Orange), va trebui sa cautati un firmware NonActivated (de ex: iPhone2,1_3.1.2_7D11_Custom_Restore_NonActivated.ipsw). Aceste firmware vor avea nevoie de activare, ceea ce in cazul unui telefon cumparat oficial, nu e o problema.
  • Pasul urmator este sa dati restore din iTunes, folosind acest firmware modificat. Aici aveti doua posibilitati: fie tineti tasta SHIFT apasata in timp ce apasati pe Restore, iar apoi selectati fisierul pe care l-ati descarcat inainte, fie, daca nu reusiti din diverse motive, intrati in modul DFU si dati Restore in mod similar de aici.
  • In acest moment aveti un iPhone jailbreaked si cu firmware 3.1.2, dar fara datele voastre de dinainte de upgrade. Pentru a recupera datele, accesati din iTunes Restore from backup (Click dreapta pe iPhone). Pentru a recupera si toate aplicatiile instalate din Cydia/Installous, (re)instalati APTBackup si selectati Restore.
  • O sa mai fie probabil cazul sa updatati si pachetele Cydia. Pentru asta, accesati Cydia si alegeti Complete Upgrade
  • In cazul in care aveati unlock la telefon si aveti nevoie de el in continuare, (re)instalati ultrasn0w din Cydia si apoi restartati telefonul
In acest moment va puteti bucura: aveti un iPhone cu firmware-ul 3.1.2, jailbreak (si unlock). Si ce este cel mai important este ca ii veti putea schimba firmware-ul si pe viitor, dat fiind ca baseband-ul nu a fost schimbat.

Probleme cu WiFi in cazul iPhone 3.1.2

Multi utilizatori de iPhone s-au plans ca in urma trecerii la versiunea 3.1.2 au inceput sa aiba probleme cu utilizarea WiFi. Si mie mi s-a intamplat boacana, iar simptomele sunt foarte simplu de detectat: dupa ce telefonul a fost oprit complet (in cazul meu a murit bateria peste noapte), punctele de acces WiFi nu mai sunt detectate. O vreme s-a crezut ca problema vine de la unlock-ul lui GeoHot, blacksn0w, insa foarte multi utilizatori de iPhone care nu au jailbreak sau unlock s-au plans de aceleasi probleme.
Din fericire, exista si o rezolvare. Iata pasii, pentru cei care au aceeasi problema:
  1. Trece telefonul in modul Airplane. Atentie: daca nu treci in modul Airplane, la urmatorul poweroff al telefonului, problemele vor reveni.
  2. Intra in Settings – General – Reset – Reset Network Settings. Reseteaza configuratia pentru retea. Telefonul se va restarta
  3. Bingo. Dupa restart, reteaua WiFi va functiona din nou. Daca aveati chei/parole salvate pentru accesul la WiFi, acestea vor trebui reintroduse.

Cum sa faci jailbreak si unlock cu blackra1n si blacksn0w

Asa cum v-am zis deja, George Hotz a lansat o noua versiune a blackra1n, care include acum blacksn0w. Ce sunt blackra1n si blacksn0w? Ei bine, blackra1n este un utilitar prin intermediul caruia se poate realiza extrem de usor jailbreak aproape oricarui iPhone si iPod Touch, in timp ce blacksn0w permite unlock-ul acestor aparate, dupa ce a fost facut jailbreak-ul. Ce au asa spectaculos blackra1n si blacksn0w? Sunt singurele (deocamdata) care permit jailbreak SI unlock pentru telefoanele iPhone cu baseband 05.11.07. Asadar, daca sunteti in situatia de a avea un telefon iPhone caruia i-ati facut update la versiunea de soft 3.1.2, trecand astfel automat la versiunea de baseband (modem firmware) 05.11.07, acum aveti posibilitatea sa il si deblocati. Daca nu aveti versiunea 3.1.2, acum puteti trece la ea fara nici o grija, din iTunes, urmand apoi a executa pasii de mai jos pentru jailbreak si unlock.
Exista doua posibilitati de a realiza unlock-ul: fie odata cu jailbreak-ul, prin intermediul blackra1n, fie separat, daca aveti deja jailbreak pe telefon. Voi detalia ambele posibilitati.
In cazul in care nu aveti jailbreak pe telefon:
  1. descarcati blackra1n de aici (click pe sigla de Windows/Mac, in functie de sistemul de operare pe care il folositi pe PC)
  2. conecteaza telefonul la PC prin intermediul cablului USB
  3. activeaza WiFi pe telefon (este absolut necesar sa aveti legatura la internet activa pe telefon)
  4. ruleaza aplicatia blackra1n si apasa pe butonul make it ra1n
  5. telefonul se va restarta iar la final va fi afisata pe ecran aplicatia blackra1n. Apasa pe iconita si instaleaza Cydia
  6. apasa pe sn0w pentru a realiza si unlock-ul
  7. telefonul se va restarta din nou si in acest moment va avea jailbreak si va fi deblocat pentru orice retea de telefonie
In cazul in care aveti deja jailbreak pe telefon, prin intermediul blackra1n, redeschideti aplicatia si veti observa ca fosta iconita Icy a fost inlocuita de ra1n. Click pe ra1n, aplicatia va fi actualizata la versiunea RC3 si va include acum si iconita sn0w. Click pe snow si voila: aveti un telefon deblocat.
Daca aveti jailbreak pe telefon realizat prin alta metoda si aveti nevoie doar de unlock, va trebui sa instalati blacksn0w din Cydia. Iata pasii:
  1. Deschide Cydia, intra in Manage – Sources – Edit – Add si adauga sursa http://blackra1n.com
  2. Instaleaza aplicatia blacksn0w
  3. Aplicatia va rula si in scurt timp telefonul va fi deblocat.
Succes si lasati un comentariu daca ati reusit. Sau daca aveti probleme.

Ce faci daca vezi un iPhone pe jos?

Incerci sa-l ridici, nu-i asa? Doar ca nu intotdeauna este atat de simplu pe cat pare la prima vedere.

Capcana firmware-ului 3.1.3

M-am tot gandit zilele trecute care a fost scopul lansarii firmware-ului 3.1.3 din partea Apple. Lista noutatilor este cvasiinexistenta, iar cei care vor sa faca jailbreak trebuie sa aiba grija la noul baseband introdus de Apple odata cu firmware-ul. Ca dovada, in prezent nu exista o metoda sigura de jailbreak si unlock pentru orice iPhone, in cazul versiunii 3.1.3. Posesorii de iPhone de prima generatie, sau chiar 3G pot face jailbreak oarecum linistiti, dar in cazul 3GS situatia nu este la fel de frumoasa. Si apoi mi s-a aprins un beculet: daca Apple a aruncat firmware-ul 3.1.3 ca o momeala? O momeala pentru cei care dezvolta sistemele de jailbreak, pentru cei care dezvolta utilitarele de unlock. O provocare de a descoperi noi modalitati de a debloca terminalele iPhone. Momeala pentru ce? Pentru asteptatul firmware 3.2, sau 4.0 care este asteptat putin mai tarziu in acest an. Care firmware va veni si va bloca toate portitele descoperite intre timp. Iar iPhone-ul va redeveni un bastion impenetrabil pentru jailbreakeri. Ramane de vazut daca presimtirea mea se va adeveri. Sper ca nu…
Raspuns: NU
Eu personal am iphone 2g cu firmware 3.1.3 si nu am nici o problema ;)

Strazile din Romania sunt acum si in Google Maps

De curand, Google a actualizat hartile rutiere pentru Romania in Google Maps, astfel ca pentru Bucuresti si orasele principale din tara, exista acum detalii la nivel de strada in aplicatia online.  Practic, orice satuc poate avea strazile cartografiate in Google Maps, singura conditie fiind ca unul sau mai multi voluntari sa le adauge in Google Map Maker. Ok, si ce treaba are stirea de mai sus cu iPhone? Ei bine, serviciul Maps de pe iPhone include hartile Google Maps, asadar de acum putem sa identificam strazile  pe care ne aflam, direct de pe iPhone, fara a fi necesare alte aplicatii.

jailbreak/decodare iphone3GS cu purplera1n

Aplicatia dezvoltata de George Hotz singur se numeste purplera1n. Aceasta aplicatie face doar Jailbreak pe iPhone 3GS, iar pentru decodare avem nevoie de Ultrasn0w de la DevTeam
Deocamda aplicatia purplera1n ruleaza doar pe windows XP si Vista si functioneaza doar pe iPhone 3GS firmware 3.0.
purplera1n1
1. descarca  << purplera1n>> de aici, instaleaza-l si asigura-te ca ai iTunes 8.2,
2. inchide iTunes, conecteaza telefonul la pc si deschide purplera1n si va aparea imaginea de mai sus. Apasa pe buton si telefonul se va restarta singur in recovery mode. In acest moment pe ecranul telefonului  ar trebui sa va apara imaginea lui George Hotz (daca nu apare, dati restart la telefon si luati-o de la capat)
3.Dupa cateva clipe de asteptare, telefonul va reporni, iar alaturi de aplicatiile din telefon va mai aparea o iconita alba numita Freeze (programul care va instaleaza Cydia)
purplera1n2freeze1
4. Asigura-te ca esti conectat la Wifi, deschide programul Freeze si in josul ecranului va aprea un buton instal Cydia; instaleaza-l, inchide freeze si da restart
freeze2
5. Finish. Felicitari! Ai facut un Jailbreak pe telefonul 3GS
6.Daca vrei si decodare, poti sa instalezi Ultrasn0w din Cydia, ruleaza-l si ai decodat telefonul
Atentie! Nu instalti aplicatii  din Cydia gen: winterboard, SB Settings, pentru ca nu sunt inca actualizate  pentru 3GS. S-au raportat  cazuri de crash cu aceste programe si va trebui sa faceti restore.
Daca nu mai ai nevoie de programelul Freeze, repet nu folositi SB Settings ca va trebui sa faceti restore

Eliminarea aplicatiei Freeze dupa jailbreak iphone 3GS

Dupa cum stiti, din tutorialul jailbreak/decodare iphone3GS cu purplera1n, avem nevoie de aplicatia Freeze pentru a instala Cydia, dar dupa instalare nu mai foloseste la nimic asa ca trebuie dezinstalat.
Pentru asta va recomand o aplicatia din Cydia sub numele de “CyDelete”
1. Deschideti Cydia, mergeti la search si cautati CyDelete si instalati aplicatia
2 Dupa instalare - restart, mergeti la setings si dati click pe CyDelete
freeze3a
3. Activati “Non-Cydia Deletion” - primul meniu de sus care va permite stergerea aplicatiilor non Cydia
freeze3b
4. Inchideti setings si puteti sa stergeti orice aplicatie, tinand degetul cateva secunde pe iconita
freeze3
5. Dupa ce ati terminat de sters, dezactivati din nou “Non-Cydia Deletion” pentru a preveni posibilele stergeri din greseala sau dezinstalati aplicatia CyDelete din Cydia

Jailbreak iPhone 2G

Tutorialul este pentru iPhone 2G cu orice versiune de firmware instalata. Dupa parcurgerea acestuia cu strictete, o sa ai un iPhone 2G cu ultima versiune de firmware + toate functiile deblocate (jailbreak) si o sa il poti folosi in orice retea de telefonie din lume.
Daca nu cunosti termenii: “jailbreak”, “unlock”, “firmware”, etc. citeste pagina dedicata termenilor iar daca nu esti convins sa iti eliberezi telefonul citeste si lista cu cateva motive.
Ce ai nevoie?
Un iPhone 2G si cablul USB + un PC cu Windows instalat
Firmware 3.0 (download)
Redsnow 0.7.2 (download)
iTunes 8.2 (download)
Bootloader 3.9 (download)
Bootloader 4.6 (download)
Pasul 1
Descarca firmware-ul 3.0 si utilitarul redsnow (cel din urma necesita dezarhivare) apoi instaleaza iTunes versiunea 8.2.
Pasul 2
Conecteaza iPhone-ul la calculator prin cablul USB si deschide iTunes.
Pasul 3
In iTunes, selecteaza iPhone-ul in lista din partea stanga apoi tine apasat “Shift” si selecteaza optiunea “Restore”. In fereastra noua navigheaza catre fisierul firmware descarcat la pasul 1 (iPhone1,1_3.0_7A341_Restore.ipsw), selecteaza-l si apasa “Open”. iTunes va instala acum pe iPhone-ul tau ultima versiune de firmware. (dureaza in jur de 10-25 de minute, nu intrerupe procesul).



Pasul 4
Dupa ce iTunes finalizeaza operatiunea de Restore (Update) il poti inchide. Porneste utilitarul Redsnow descarcat la pasul 1 si reconecteaza iPhone-ul la calculator prin cablul USB.

Pasul 5
Apasa pe “Browse” si navigheaza catre fisierul firmware descarcat la pasul 1 (iPhone1,1_3.0_7A341_Restore.ipsw), selecteaza-l si apasa “Open”. Dupa procesarea acestuia, utilitarul va afisa mesajul: “IPSW Successfully Identified”. Apasa “Next” pentru a trece la pasul urmator (redsnow va incepe prelucrarea firmware-ului).




Pasul 6
Bifeaza “Install Cydia” si “Unlock” apoi apasa “Next”.

Pasul 7
Apasa pe “Browse” si adauga ambele fisiere Bootloader descarcate la Pasul 1 (fiecare in campul caracteristic) apoi apasa “Next”. La aparitia urmatorului ecran, asigura-te ca telefonul este inchis si conectat la calculator prin cablul USB. Imediat dupa apasarea butonului “Next”, utilitarul te va indruma pentru a introduce telefonul in modul DFU. Iti va cere sa: apesi butonul Home timp de 5 secunde, apesi simultan butoanele Home si Power timp de 10 secunde, apesi in continuare doar butonul Home, nu si Power, pana cand iPhone-ul intra in modul DFU (aproximativ 30 de secunde).



Pasul 8
Redsnow va incepe operatiunea de Jailbreak. La afisarea ultimului ecran exista posibiltiatea ca iPhone-ul inca sa lucreze, trebuie lasat sa finalizeze toate operatiunile.


SI CU ASTA AVEM IPHONE 2G DEBLOCAT SI CU VERSIUNEA DORITA !

Deblocare software pentru iPhone 3G

iPhone Dev Team a lansat mult asteptata deblocare software pentru iPhone 3G. Desi intial am fost avertizati ca deblocare software nu va functiona cu baseband-ul 02.28.00, acum yellowsn0w functioneaza exclusiv pe aceasta versiune de Modem Firmware.
Pentru a avea baseband 02.28.00 instalat trebuie facut update la ultima versiune de firmware pentru iPhone 3G, versiunea 2.2.
Dupa update-ul facut cu ajutorul iTunes, trebuie folosit QuickPwn pentru activare si jailbreak.
Datorita faptului ca deblocarea software functioneaza cu baseband-ul 02.28.00, oricine are un iPhone 3G il poate debloca foarte usor. Desi initial iPhone Dev Team ne-au avertizat in privinta update-ului la 2.2 (update ce trebuia facut cu un fisier *.ipsw modificat), in ultimele doua zile ale anului trecut, ei au reusit sa gaseasca o portita ce permite deblocarea software a tuturor iPhone-urilor 3G cu firmware 2.2.
Procesul de deblocare este complet transparent pentru utilizator, fiind un proces lansat la pornirea telefonului.
yellowsn0w (numele de cod al deblocarii) se instaleaza din Cydia sau Installer si poate fi dezinstalat.
Exista o problema cu cartelele SIM care au in meniu aplicatii STK (SIM Toolkit), precum Servicii, Transfer Credit etc. Aceste aplicatii de pe SIM incurca yellowsn0w cateodata. Solutia este scoatere si reinserarea cartelei SIM, dupa pornirea telefonului. Echipa iPhone Dev Team lucreaza deja la o solutie pentru aceasta problema.
Dupa instalarea din Cydia, te vei intoarce la meniul principal si va fi nevoie sa restartezi iPhone-ul cu cartela SIM a operatorului neoficial. In mod normal, dupa 10-15 secunde dupa ce iPhone-ul porneste (ecranul Slide to Unlock) numele noului operator ar trebui sa apara. Daca nici dupa 60 de secunde nu a aparut numele operatorului, scoate si reinsereaza cartela SIM.
Este important de stiut ca, pentru ca yellowsn0w sa functioneze corect, trebuie dezafectat PIN-ul cartelei SIM. Aceasta mica problema va fi remediata in curand.
Deblocarea pas cu pas:
Verifica versiunea baseband-ului: mergi in Settings > General > About si vezi ce versiune ai la Modem Firmware. Daca nu ai versiunea 02.28.00 trebuie sa faci update la iPhone firmware 2.2, din iTunes.
Daca acum folosesti NextSIM sau alte cartele de deblocare hardware, scoate-o.
Dezactiveaza codul PIN al cartelei SIM.
Ce trebuie sa faci: deschide Cydia (sau Installer), mergi in Manage > Sources > Edit > Add si adauga sursa http://apt9.yellowsn0w.com/, daca folosesti Cydia, sau http://i.yellowsn0w.com/ pentru Installer.
Instaleaza yellowsn0w. Intoarce-te la meniul principal si restarteaza iPhone-ul 3G, cu noua cartela SIM inserata.
Dupa restart ar trebui ca iPhone-ul 3G sa fie deblocat. Daca apar probleme, lasa un comentariu mai jos .