Deblocare software pentru iPhone 3G

iPhone Dev Team a lansat mult asteptata deblocare software pentru iPhone 3G. Desi intial am fost avertizati ca deblocare software nu va functiona cu baseband-ul 02.28.00, acum yellowsn0w functioneaza exclusiv pe aceasta versiune de Modem Firmware.
Pentru a avea baseband 02.28.00 instalat trebuie facut update la ultima versiune de firmware pentru iPhone 3G, versiunea 2.2.
Dupa update-ul facut cu ajutorul iTunes, trebuie folosit QuickPwn pentru activare si jailbreak.
Datorita faptului ca deblocarea software functioneaza cu baseband-ul 02.28.00, oricine are un iPhone 3G il poate debloca foarte usor. Desi initial iPhone Dev Team ne-au avertizat in privinta update-ului la 2.2 (update ce trebuia facut cu un fisier *.ipsw modificat), in ultimele doua zile ale anului trecut, ei au reusit sa gaseasca o portita ce permite deblocarea software a tuturor iPhone-urilor 3G cu firmware 2.2.
Procesul de deblocare este complet transparent pentru utilizator, fiind un proces lansat la pornirea telefonului.
yellowsn0w (numele de cod al deblocarii) se instaleaza din Cydia sau Installer si poate fi dezinstalat.
Exista o problema cu cartelele SIM care au in meniu aplicatii STK (SIM Toolkit), precum Servicii, Transfer Credit etc. Aceste aplicatii de pe SIM incurca yellowsn0w cateodata. Solutia este scoatere si reinserarea cartelei SIM, dupa pornirea telefonului. Echipa iPhone Dev Team lucreaza deja la o solutie pentru aceasta problema.
Dupa instalarea din Cydia, te vei intoarce la meniul principal si va fi nevoie sa restartezi iPhone-ul cu cartela SIM a operatorului neoficial. In mod normal, dupa 10-15 secunde dupa ce iPhone-ul porneste (ecranul Slide to Unlock) numele noului operator ar trebui sa apara. Daca nici dupa 60 de secunde nu a aparut numele operatorului, scoate si reinsereaza cartela SIM.
Este important de stiut ca, pentru ca yellowsn0w sa functioneze corect, trebuie dezafectat PIN-ul cartelei SIM. Aceasta mica problema va fi remediata in curand.
Deblocarea pas cu pas:
Verifica versiunea baseband-ului: mergi in Settings > General > About si vezi ce versiune ai la Modem Firmware. Daca nu ai versiunea 02.28.00 trebuie sa faci update la iPhone firmware 2.2, din iTunes.
Daca acum folosesti NextSIM sau alte cartele de deblocare hardware, scoate-o.
Dezactiveaza codul PIN al cartelei SIM.
Ce trebuie sa faci: deschide Cydia (sau Installer), mergi in Manage > Sources > Edit > Add si adauga sursa http://apt9.yellowsn0w.com/, daca folosesti Cydia, sau http://i.yellowsn0w.com/ pentru Installer.
Instaleaza yellowsn0w. Intoarce-te la meniul principal si restarteaza iPhone-ul 3G, cu noua cartela SIM inserata.
Dupa restart ar trebui ca iPhone-ul 3G sa fie deblocat. Daca apar probleme, lasa un comentariu mai jos .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu