Cum sa faci jailbreak si unlock cu blackra1n si blacksn0w

Asa cum v-am zis deja, George Hotz a lansat o noua versiune a blackra1n, care include acum blacksn0w. Ce sunt blackra1n si blacksn0w? Ei bine, blackra1n este un utilitar prin intermediul caruia se poate realiza extrem de usor jailbreak aproape oricarui iPhone si iPod Touch, in timp ce blacksn0w permite unlock-ul acestor aparate, dupa ce a fost facut jailbreak-ul. Ce au asa spectaculos blackra1n si blacksn0w? Sunt singurele (deocamdata) care permit jailbreak SI unlock pentru telefoanele iPhone cu baseband 05.11.07. Asadar, daca sunteti in situatia de a avea un telefon iPhone caruia i-ati facut update la versiunea de soft 3.1.2, trecand astfel automat la versiunea de baseband (modem firmware) 05.11.07, acum aveti posibilitatea sa il si deblocati. Daca nu aveti versiunea 3.1.2, acum puteti trece la ea fara nici o grija, din iTunes, urmand apoi a executa pasii de mai jos pentru jailbreak si unlock.
Exista doua posibilitati de a realiza unlock-ul: fie odata cu jailbreak-ul, prin intermediul blackra1n, fie separat, daca aveti deja jailbreak pe telefon. Voi detalia ambele posibilitati.
In cazul in care nu aveti jailbreak pe telefon:
  1. descarcati blackra1n de aici (click pe sigla de Windows/Mac, in functie de sistemul de operare pe care il folositi pe PC)
  2. conecteaza telefonul la PC prin intermediul cablului USB
  3. activeaza WiFi pe telefon (este absolut necesar sa aveti legatura la internet activa pe telefon)
  4. ruleaza aplicatia blackra1n si apasa pe butonul make it ra1n
  5. telefonul se va restarta iar la final va fi afisata pe ecran aplicatia blackra1n. Apasa pe iconita si instaleaza Cydia
  6. apasa pe sn0w pentru a realiza si unlock-ul
  7. telefonul se va restarta din nou si in acest moment va avea jailbreak si va fi deblocat pentru orice retea de telefonie
In cazul in care aveti deja jailbreak pe telefon, prin intermediul blackra1n, redeschideti aplicatia si veti observa ca fosta iconita Icy a fost inlocuita de ra1n. Click pe ra1n, aplicatia va fi actualizata la versiunea RC3 si va include acum si iconita sn0w. Click pe snow si voila: aveti un telefon deblocat.
Daca aveti jailbreak pe telefon realizat prin alta metoda si aveti nevoie doar de unlock, va trebui sa instalati blacksn0w din Cydia. Iata pasii:
  1. Deschide Cydia, intra in Manage – Sources – Edit – Add si adauga sursa http://blackra1n.com
  2. Instaleaza aplicatia blacksn0w
  3. Aplicatia va rula si in scurt timp telefonul va fi deblocat.
Succes si lasati un comentariu daca ati reusit. Sau daca aveti probleme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu