Firmware 3.1.2 pentru iPhone 3G/3GS cu pastrarea jailbreak si unlock

Posesorii de sisteme Mac au parte de cea mai facila modalitate de trecere la firmware-ul 3.1.2, pastrand atat jailbreak-ul cat si posibilitatea de unlock intacte. Modalitatea se cheama PwnageTool 3.1.4, iar detalii despre procesul de update gasiti aici. Vestea proasta este ca PwnageTool functioneaza doar pe Mac-uri. Vestea buna este ca se poate folosi firmware-ul modificat de PwnageTool de pe orice PC, pentru a face upgrade la firmware-ul 3.1.2 pastrand jailbreak-ul intact, ca si posibilitatea de unlock. Practic, diferenta notabila dintre firmware-ul modificat si cel original de la Apple este ca in cel modificat nu se modifica baseband-ul. Acest “mic” detaliu permite de altfel unlock-ul ulterior. Dar sa o luam cu inceputul.
  • Aveti nevoie de iTunes si de un backup facut pentru iPhone. Nu uitati sa va salvati si aplicatiile instalate din Cydia, daca aveati deja jailbreak, folosind APTBackup!
  • Apoi, aveti nevoie de un firmware modificat. Atentie: daca folositi firmware-ul original de la Apple, veti pierde posibilitatea de unlock. Pentru firmware-ul modificat este de ajuns sa cautati pe Google (DOAR in cazul in care aveti nevoie de unlock): iPhone1,2_3.1.2_7D11_Custom_Restore.ipsw pentru iPhone 3G, respectiv iPhone2,1_3.1.2_7D11_Custom_Restore.ipsw pentru iPhone 3GS. Aceste firmware-uri nu au nevoie de activare, dar nici nu vor functiona pe orice altceva in afara de reteaua AT&T fara unlock prealabil. Daca nu aveti nevoie de unlock (de exemplu pentru telefoanele luate de la Orange si folosite doar in reteaua Orange), va trebui sa cautati un firmware NonActivated (de ex: iPhone2,1_3.1.2_7D11_Custom_Restore_NonActivated.ipsw). Aceste firmware vor avea nevoie de activare, ceea ce in cazul unui telefon cumparat oficial, nu e o problema.
  • Pasul urmator este sa dati restore din iTunes, folosind acest firmware modificat. Aici aveti doua posibilitati: fie tineti tasta SHIFT apasata in timp ce apasati pe Restore, iar apoi selectati fisierul pe care l-ati descarcat inainte, fie, daca nu reusiti din diverse motive, intrati in modul DFU si dati Restore in mod similar de aici.
  • In acest moment aveti un iPhone jailbreaked si cu firmware 3.1.2, dar fara datele voastre de dinainte de upgrade. Pentru a recupera datele, accesati din iTunes Restore from backup (Click dreapta pe iPhone). Pentru a recupera si toate aplicatiile instalate din Cydia/Installous, (re)instalati APTBackup si selectati Restore.
  • O sa mai fie probabil cazul sa updatati si pachetele Cydia. Pentru asta, accesati Cydia si alegeti Complete Upgrade
  • In cazul in care aveati unlock la telefon si aveti nevoie de el in continuare, (re)instalati ultrasn0w din Cydia si apoi restartati telefonul
In acest moment va puteti bucura: aveti un iPhone cu firmware-ul 3.1.2, jailbreak (si unlock). Si ce este cel mai important este ca ii veti putea schimba firmware-ul si pe viitor, dat fiind ca baseband-ul nu a fost schimbat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu