Top 16 motive pentru a avea jailbreak pe iPhone













In primul rand, un scurt moment diferentiere a terminologiilor :
  • Deblocare vs. Jailbreak – Jailbreak este procesul de “deschidere” a telefonului cu scopul de a instala aplicatii prin 3rd party . Deblocarea este procesul de a da voie cardurilor SIM neaprobate sa fie folosite pe telefonul tau .
Fara riscuri !:
Jailbreak-uitul e risk free si nu iti va anula garantia telefonului. Toate aplicatiile care au functionat inainte de jailbreak vor continua sa functioneze si dupa . Prin jailbreaking, vei avea acces la mai multe calitati ale telefonului tau. Daca vrei sa renunti la jailbreak pentru a-ti aduce telefonul la o stare de “factory like” , pur si simplu faci restore in iTunes. In momentul de fata , sunt peste doua milioane de telefoane jailbroken si numaratoarea continua .

Motivul #1:

Customizare

Aplicatia Winterboard te lasa sa faci urmatorul lucru :
sau
sau
Si nu doar atat . De exemplu , poti avea o pagina web in background , sau iti poti seta o multitudine de poze care sa actioneze ca un slideshow si sa se schimbe din 15 in 15 secunde . Poti avea chiar si un video drept background .
Exemplu:

Motivul #2:

Copy-Paste

iPhone nu are functia copy-paste . Dar dupa jailbreaking , cu ajutorul aplicatieiClippy veti putea beneficia de copy-paste .

Motivul #3:

Jailbreak pentru a repara bugurile OS-ului

Bugurile care dispar dupa jailbreaking sunt :
1)Aplicatia Mail da eroare dupa ce se face restore de la iTunes . Solutia lui Apple e sa nu faci restore la backup . Mda .. Prin jailbreaking ai butonul “fix user dir permissions” care rezolva eroarea .
2)Nu mai poti face boot dupa ce ai prea multe aplicatii instalate si trebuie sa faci restore . Prin editarea unor fisiere in SSH se rezolva aceasta problema .
3)Anumite probleme cu camera foto
4)Esti limitat la 9 pagini de aplicatii . Dupa aceea , installurile appstore nu mai apar si nu ai cum sa le accesezi .Dupa jailbreak , poti folosi QuickGold ,Categories sau alte launcheruri pentru a accesa aplicatiile .

Motivul #4:

Folositul iPhone-ului ca modem si pt a vorbi gratuit prin internet

Pentru a folosi iPhone-ul ca si modem , poti folosi aplicatia “Modem” din Cydia .
Pentru a face apeluri prin internet si a nu folosi minutele ce le ai la dispozitie sau a nu produce costuri suplimentare prin aceasta , poti folosi aplicatia VolPover3G. Desigur , doar dupa ce faci jailbreaking :)

Motivul #5:

SBSettings

Ce face acest program ? pai e simplu : sa zicem ca navighezi pe Safari , si iti intra EDGE si merge foarte greu internetul . Ce faci ? Iesi din Safari , navighezi prin tot meniul pana gasesti unde se activeaza 3G ? Sau folosesti SBSettings , cu ajutorul caruia faci swipe in status bar , pornesti WiFi sau 3G si continui unde ai ramas in Safari fara sa iesi din el ? Grea decizie .

Motivul #6:

Snapture si Cycorder

Cu ajutorul lui Cycorder , poti inregistra video-uri de pe iPhone . Calitatea este acceptabila la 15 fps cu sunet . Snapture este un upgrade cu ajutorul caruia poti face poze multiple rapid si iti face camera mult mai usor de folosit .

Motivul #7:

Launcheri

Sunt foarte multe aplicatii care nu se gasesc in AppStore si care sunt un “must have” .
Quick Gold – Daca doresti de exemplu sa cauti pe cineva in Contacts , scrii in locul special destinat litera cu care incepe numele acestuia si aceasta aplicatie iti arata toate contactele care incep cu acea litera . Search-ul este de tip “type-as-you-go” . Poti cauta aplicatii , clipuri , contacte si nu numai .
Categories – Cu aceasta aplicatie poti face foldere in care sa muti pagini intregi de aplicatii .

Motivul #8:

Backgrounder

Una dintre limitarile impuse de aplicatiile AppStore este ca, de exemplu, daca ai un instant messenger deschis si apesi Home, aplicatia este inchisa fara nicio avertizare .
Backgrounder repara aceasta problema . Daca apesi Home cand ai o aplicatie mergand, aceasta va continua sa mearga in background . Inca o data, acest program merge doar daca faceti jailbreaking .

Motivul #9:

Cydia

Cydia reuneste unele dintre cele mai bune si mai folositoare aplicatii existente pentru iPhone .Multe dintre aceste aplicatii nu se gasesc pe AppStore .
Flashlight – Mai buna decat multe dintre flashlight-urile din AppStore fiindca lumina este mult pai puternica .
BossPrefs - Ascunde icon-urile nedorite din Springboard-ul tau
Macman – Un joc packman disponibil doar cu Cydia
BiteSMS - O alternativa mai ieftina pentru SMS pentru multe tari
iBlacklist – Te ajuta sa filtrezi SMS-uri si numere nedorite

Motivul #10:

Preia controlul total al telefonului tau

Prin jailbreaking, iti este deschisa o lume noua. Un mini computer este la picioarele tale, gata sa faca orice doresti tu .

Motivul #11:

Decodarea

Vezi inceputul acestui articol pentru a intelege diferenta dintre decodare si jailbreaking . Doar prin jailbreaking, iti vei putea decoda telefonul .

Motivul #12:

Localizarea telefonului pierdut

Cu ajutorul programului iLocalis vei putea afla unde iti este telefonul pierdut . Desigur , doar daca telefonul este jailbreakuit si cu programul instalat .Te poti loga pe stie-ul iLocalis si acolo vei afla unde iti este telefonul .

Motivul #13:

Programe pentru SMS

Prin programele MySMS si iRealSMS 2 , poti scrie sms-uri in landscape, poti cauta contacte, smsuri , poti trimite sms-uri la mai multe persoane deodata etc .Toate acestea lipsesc la un iPhone normal .
Dar cea mai buna caracteristica dintre toate e aceea ca poti da reply pe loc, nefiind obligat sa iesi din aplicatia in care erai la momentul respectiv pentru a raspunde la SMS .

Motivul #14:

TV-Out

Te poti folosi de aceasta functie cu ajuntorul unui cablu TV-OUT si aceasta aplicatie. Inca un motiv in plus sa faci jailbreaking .

Motivul #15:

MMS

Cu iPhone nu poti trimite MMS . Ei, acum se schimba foaia . Prin jailbreaking si cu ajutorul aplicatiei Swirly MMS , poti trimite MMS-uri .Swirly MMS e folosit in 120 de tari si in peste 300 de retele de telefonie mobila .

Motivul #16:

GPS Turn-by-Turn

xGPS este o aplicatie care foloseste Google Maps pentru a te ghida :)  . De asemenea aplicatia dispune de ghidare full voice care incearca sa pronunte urmatoarea curba detaliat, adica directia , numele strazii etc .Poti downloada harti pe computerul tau si apoi le transferi pe iPhone-ul tau.
Si o poza mai veche care in mod paradoxal , capteaza esenta iPhone-ului :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu