iHound aplicatia care gaseste iPhone-ul pierdut


Probabil ca ati auzit de deja celebrul caz a americanului caruia i-a fost furatiPhone-ul si a reusit sa-l gaseasca folosind serviciul de localizare “Find my iPhone” pus la dispozitie de Apple prin crearea unui cont MobileMe. Cazul a ajuns sa fie discutat pe la mai toate televiziunile americane si a avut drept rezultat o crestere a vanzarii conturilor pentru serviciul MobileMe, dar a contribuit totodata la cresterea sigurantei posesorilor de iPhone.
Aplicatia iHound pune la dispozitia utilizatorilor sai un serviciu asemanator celui oferit de Apple prin MobileMe, doar ca la un pret mult mai mic si fara prea multe complicatii. Practic cumparati aplicatia din AppStore, apoi pentru primele 3 luni aveti acces gratuit la serviciul oferit de aceasta care presupune creearea unui cont pe site-ul aplicatiei si inregistrarea telefonului acolo. Serviciul functioneaza cam asa : in momentul in care realizati ca telefonul v-a fost furat va logati pe site unde aveti o serie de optiuni; fie alegeti sa trimiteti un mesaj SMS customizat catre telefonul vostru fie alegeti unul dintre cele 3 variante de mesaje care exista pe site in plus existand optiunea de a alege o melodie care sa cante atunci cand telefonul il primeste(veti vedea in video-ul de mai jos ce impact are melodia). Dupa selectarea acestora si trimiterea SMS-ului pe telefon va veni o notificare PUSH cu mesajul si va incepe sa cante melodia, primul lucru pe care hotul se va gandi sa-l faca va fi probabil sa deblocheze telefonul(slide to unlock), moment in care va fi intampinat de un ecran negru sau spoof screen. Ecranul acesta practic ascundeSpringboard-ul cu totul insa se poate iesi din el prin apasarea butonului Home. Dupa primirea SMS-ului va puteti uita pe harta de pe site-ul serviciului iHound unde va va fi arata pozitia telefonului insa pentru ca acest serviciu sa functioneze presupun ca este nevoie ca GPS-ul sa fie activat tot timpul pe telefon, desi in video nu se spune nimic de asta, doar ca tracking-ul se face pe baza PIN-ului cerut de telefon de la turnul operatorului de telefonie pentru primirea SMS-ului.
Serviciul este foarte usor de folosit si foarte ieftin in acelasi timp : aplicatia costa 2.39€ si beneficiati de primele 3 luni de serviciu gratuit, iar pentru prelungirea acestei perioade veti plati 2.99€ pentru 3 luni; 8.99€ pentru 1 an si 15.99€ pentru 2 ani.
Aplicatia se gaseste si in AppStore Romania deci presupun ca functioneaza si la noi, daca va intereseaza serviciul atunci aplicatia o puteti downloada din Ro AppStore de aici.
Videouri--> 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu